Afbeeldingsresultaat voor auberginedip

**Auberginedip

 

Schil een dikke vette aubergine (in dit geval is schillen echt noodzakelijk) en snij hem daarna in dunne plakken. Deze plakken roosteren en daarna in kleine blokjes snijden.

Dat roosteren is een extraatje en hoeft niet. Snij dus die geschilde aubergine in kleine blokjes en bak die in flink wat olie. Erbij gaan wat kleingesneden teentjes knoflook naar smaak en een mespunt chilipoeder.

Lekker bruin bakken en zo nodig nog olie erbij. Als ze gaar en bruin zijn zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. Fijn nog even smoren en smoren tot het door en door gaar is.

Fijnprakken met een vork en smeren op een stukje brood en de overtollige olie daar kun je je brood in soppen. Een delicatesse!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb