Afbeeldingsresultaat voor GESMOORDE KIPPENPOTEN

GESMOORDE KIPPENBOUTEN MET HONING EN VIJFKRUIDENPOEDER
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 4 kippenpoten, scharrel of biologisch (die zijn echt lekkerder)
* 1,5-2 uien
* 1 el verse gemberwortel
* 2 el honing
* scheut droge witte wijn
* 400 ml kippenbouillon
* 1 tl szechanpeperkorrels
* 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
* eventueel: 1 tl maizena

Bereidingswijze:
Snijd het overtollige vet van de bouten en zet ze even apart.
Strooi de szechuanpeperkorrels in een droge pan en schud ze 1 à 2 min op hoog vuur om tot het aroma vrijkomt. Doe ze in een vijzel met het vijfkruidenpoeder en een flinke snuf peper en zout en stamp het mengsel lichtjes.
Smeer de kippenpoten met dit mengsel in.
Verhit in een braadpan een beetje olijfolie. Bak de kippenbouten op middelhoog vuur per kant 3 à 4 min tot ze gelijkmatig bruin zijn. Leg de bouten op een bord en zet apart.
Snijd intussen de ui in ringen en hak de verse gemberwortel fijn.
Schenk indien nodig nog wat olie in de pan, en voeg de fijngesneden ui en gemberwortel toe. Bak tot de uien zacht zijn. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg de honing en witte wijn toe en laat het mengsel sudderen tot het dik en stroperig is.
Voeg dan de warme bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
Voeg nu de kippenpoten toe en smoor ze in ca driekwartier gaar. Keer ze halverwege.
Bindt eventueel de saus met maizena, door 1 tl maizena te mengen met ca 1 el koud water, goed te mengenn en dit mengsel dan door de saus te roeren.

Reactie plaatsen

Reacties

Fred
4 maanden geleden

De kippenbouten en de honing en kruiden is heerlijk. Ik heb, zoals op het foto te zien is, een paar blaadjes Djeroek toegevoegd. Maakt het verschil.

Maak jouw eigen website met JouwWeb