Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
Ingrediënten voor 8 personen:
- 3 sjalotjes
- 20 g boter
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes pancetta (Italiaans spek) of ander gerookt spek
Bereiding:
- Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
- Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
- Leg acht eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Reactie plaatsen
Reacties