Afbeeldingsresultaat voor zeevruchten pasta

Pasta met zeevruchten, allo scoglio

1 kg mosselen, gecontroleerd en schoongeborsteld
500 gram venusschelpen, of 1,5 kilo mosselen in totaal, gecontroleerd en schoongeborsteld
1 pijlstaartinktvis, de romp in ringen, de tentakels in stukjes gesneden
16 gamba's
4 scampi's
400 gram linguine 7 van De Cecco of spaghetti
2 eetlepels olijfolie
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
1 rood pepertje
300 gram verse tomaten, in blokjes
een scheut witte wijn
2-3 eetlepels gehakte platte peterselie
2 eetlepels droog broodkruim

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen het rode pepertje met de knoflook. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.
Voeg de zeevruchten toe en bak totdat de schelpen open zijn. Voeg een scheut wijn en de blokjes tomaat toe. Bak nog een paar minuten.
Roer de pasta door de zeevruchten, samen met de peterselie en het broodkruim. Versier ieder bord met een scampi en zorg dat er op ieder bord mosselen liggen, nog in de schelp.(Italiaans koken met Antoinette)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb