Afbeeldingsresultaat voor toscaanse pate

Smeuïge Toscaanse paté 

1 ui
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
400 gram kippenlevers
1 eetlepel kappertjes
2 ansjovisfilets
1 scheutje witte wijn
peper en zout naar smaak

Bak de ui in een eetlepel boter en twee eetlepels olie zachtjes doorschijnend. Schep dit uit de pan en doe het in een keukenmachine. Zet het vuur hoog, voeg nog wat olie toe en bak de kippenlevers op hoog vuur 4-5 minuten, onder voortdurend omscheppen. Doe ze daarna ook in de keukenmachine, samen met de kappertjes, de ansjovis, witte wijn en nog een eetlepel boter. Laat de keukenmachine een paar seconden draaien tot het een grove puree is. Bak dit nog 1 minuut. Proef op zout en peper.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.