Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 150 g gerookt ontbijtspek
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakken gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • Stukje Parmezaan, geraspt
  • Boter of olie om in te bakken

     

  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

    Verhit de hapjespan met wat boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek. Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter. Je hoeft de kipfilets niet helemaal gaar te bakken, want ze garen zo meteen nog verder in de oven. Leg de kipfilets in de ovenschaal.

    Voeg indien nodig wat extra boter toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en knoflook, totdat de sjalot zacht is. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt. (Niet teveel laten inkoken, anders houd je te weinig saus over.) Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaan. Bron: KeukenLiefde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.