Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 grote of 2 kleine sjalotjes
– 2 teentjes knoflook (mag ook meer, ik gebruikte er 4)
– olijfolie
– 25gr panko (Japans paneermeel, is bij veel supermarkten te vinden)
– 2el gehakte platte peterselie
– witte peper
– zeezout
– stuk kabeljauw van 500-750 gram (afhankelijk van hoe groot de eters zijn) of losse kabeljauwfilets die je ontdooid vanuit de diepvries

Kabeljauw_met_een_korstje_Francesca_Kookt_3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 10-12 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar waar het stuk kabeljauw in past.

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verhit een koekenpan, schenk er een scheutje olijfolie in en fruit hier de sjalot en knoflook in op laag vuur. Totdat het zacht en glazig is en zet daarna het vuur uit. Schep over in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout.

Dep het stuk kabeljauw droog met keukenpapier en leg daarna in het bakblik. Verdeel je mengsel als ‘dak’ over het hele stuk kabeljauw. Er mag best wat afvallen rondom, daar doen we niet moeilijk over. Schuif daarna het bakblik in de oven en bak de kabeljauw in 10-12 minuten net gaar terwijl de bovenkant goudbruin kleurt.

 

Kabeljauw_met_een_korstje_Francesca_Kookt_2

Bron: Francesca kookt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb