RUNDERTAJINE MET DADELS
Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels
Dit heb je nodig:
750 gram riblappen of ander stoofvlees;1 ui ;2 teentjes knoflook ;zout en peper ;3 tomaten;2 el olijfolie ;1 tl safraanpoeder ;1 tl kaneel;1 tl gemberpoeder ;0,5 liter runderbouillon; sap van een halve citroen ;500gram aardappels;200 gram dadels (gedroogd);5 takjes verse munt.
Zo maak je het:
Snijd de riblappen in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukken.
Bereidingswijze: Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe. Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin. Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.
Dien op in een tajine of op een mooie ronde schaal met grote stukken Marokkaans brood erbij.
Tip van zuslief Gertrud: laat die aardappels eruit en dien op met couscous!
Maak jouw eigen website met JouwWeb