Ingrediënten voor 2 personen
2 fijngesnipperde rode uien; 2 fijngehakte teentjes knoflook; 4 ons kipfilet , in blokjes gesneden.; 4 eetlepels gembersiroop; 1 theelepel sambal oelek; 8 eetlepels ketjap manis; 4 eetlepels ketjap asin; 400 gr. sperzieboontjes.doosje champignos( hoeft niet); olie om te bakken
Hulpmiddelen
Flinke braadpan; gewone pan; houten lepel
Bereidingswijze
Blancheer de sperzieboontjes kort( 3 min.) Bak vervolgens in hete olie 2 fijngesnipperde rode uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook lichtbruin. (niet laten verbranden); Daarna voeg je er de in blokjes gesneden kipfilet aan toe. Bak dit rondom bruin op hoog vuur. Als de kipfilet bruin is, een klein beetje kruiden met kipkruiden. Daarna voeg je de gembersiroop, sambal, ketjap manis en ketjap asin toe. Roer alles goed door. Daarna voeg je als laatste de kort geblancheerde sperzieboontjes toe. Zet het geheel op een lager vuur en laat alles zachtjes gaar worden. In 15-20 min. met een gesloten deksel. Af en toe doorroeren.
Serveertips
Heerlijk met rijst, noedels, aardappel puree. Alles wat je zelf lekker vindt
Reactie plaatsen
Reacties