Afbeeldingsresultaat voor ossenstaart stoofpot

Ossenstaartstoofpot


4 eetlepels olijfolie of 30 gram reuzel
2 wortels
2 uien
3 stengels bleekselderij
1 flinke teen knoflook
1 glas witte wijn
1 tak platte peterselie
3 takjes verse oregano
4 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
1 blik gepelde tomaten
peper
zout

Zet de ossenstaart op in een pan met net genoeg water om de stukken te bedekken. Breng aan de kook. Draai het vuur uit en schep het vlees in een vergiet. Dep het droog met keukenpapier.
Doe olijfolie of reuzel in een pan en bak de ossentaart snel rondom.
Snijd wortel, ui en bleekselderij in blokjes, kneus de knoflook en bak allesmee. Blus met een glas witte wijn.
Hak de platte peterselie fijn en voeg toe samen met oregano, rozemarijn en tijm. Bak kort en voeg de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat ongeveer vier à vijf uur pruttelen, tot het vlees makkelijk van het staartbeen los komt.