ngrediënten
- zalm
- 800 g zalm
Bereiden
300 gram bloem, ¾ theelepel zout
150 gram boter
150 gram verse roomkaas
bakpapier, 125 gram boter
800 gram zalmfilet, zout, peper, 4 eieren
250 gram kastanjechampignons
1 ui, 7 sjalotjes
3 a 4 eetlepels citroensap
100 gram rijst, 2 zakjes verse dille
plasticfolie, 1 eidooier
aluminiumfolie
Deeg (moet 1 dag van tevoren)
Bloem met zout zeven boter en roomkaas erdoor mengen, kneden tot een bal, beetje platdrukken en in plasticfolie wikkelen. Minimaal 6 uur in de koelkast leggen.
Oven op 200 graden voorverwarmen. Groot stuk aluminiumfolie invetten met 1 lepel boter. Zalmfilet erop leggen, bestrooien met zout en peper.Losjes, maar goed dichtvouwen, 25 minuten in de oven.
Deeglap uit koelkast nemen.
Eieren 10 minuten koken, pellen en in stukjes snijden. Rijst met wat zout gaarkoken, 1 eetlepel boter doorheen roeren. Ui en sjalotjes in 25 gram boter fruiten, champignons 5 minuten meebakken. Helft van fijngeknipte dille erdoor doen Van vuur af citroensap, en peper en zout erdoor roeren.
Bakplaat invetten. Deeg in twee vierkanten snijden. Uitrollen tot rechthoek van ca 35x25 cm. Een iets groter uitrollen dan andere. Kleine deeglap o[ bakplaat leggen. Rijst over uitspreiden, zalm erover verdelen. Bestrooien met zout en peper. De andere helft van fijngeknipte dille erover verdelen. Stukjes ei erop, 1 eetlepel boter in vlokjes erop en wat zout. Champignons en uienmengsel erbij op. Randen van deeg beetje natmaken met water. Pastei afdekken met andere deeglap en randen goed op elkaar drukken. Met vork dichtduwen. Op bovenkant van deeg met mes 3 diagonale inkepingen maken. Deeg bestrijken met losgeklopt eidooier.
Pastei in de oven (2oo graden) in 35 a 45 minuten gaarbakken. Vlak voor het opdienen rest van boter smelten en in de 3 inkepingen gieten.
Reactie plaatsen
Reacties