Gevulde taart met dadels en noten
  
 
        100 g rozijnen
 
        100 g dadels (gehakt)
  • 50 g amandelen (gehakt)
    amandelen (gehakt)50 g
  • 50 g pijnboompitten (gehakt)
    pijnboompitten (gehakt)50 g
  • 125 g walnoten (gehakt)
    walnoten (gehakt)120 g
  • 3eieren11767
    eieren3
  • 25 g gist, verse
    gist, verse25 g
  • 500 g bloem (gezeefd)
    bloem (gezeefd)500 g
  • 100 g patisseriebloem
    patisseriebloem100 g
  • 1 glas rum
    rum1 glas
  • ½ dl melk (lauw)
    melk (lauw)0.5 dl
  • 220 g boter
    boter220 g
  • 140 g suiker
    suiker140 g

Bereidingswijze

Los de verse gist op in de lauwe melk. Meng er de patisseriebloem door en laat 2 uur rusten.

Meng de gezeefde bloem met 120 g suiker, 100 g in blokjes gesneden zachte boter en de eieren. Doe er de opgeloste gist bij. Leg het mengsel op een schoon werkvlak en kneed alles
tot een zachte bol. Laat opnieuw 2 uur rusten.

Voor de vulling:

Maak ondertussen de vulling. Week hiervoor de rozijnen gedurende 15 minuten in een glas rum. Meng 100 g zachte boter met de gehakte walnoten, de gehakte pijnboompitten, de gehakte amandelen en de gehakte dadels. Voeg er de rozijnen en de rum bij en meng tot een pasta.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1,5 cm dikte. Verdeel er de notenmengeling over en rol in de lengte op. Vorm deze rol tot een spiraal en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Smelt 20 g boter en schenk die in straaltjes over de taart. Strooi er 20 g suiker over en laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.