andijviesalade

Andijviesalade met geitenkaas en walnoot

Recept van:Beitske Schoof

Ingrediënten:
1 krop andijvie*: gewassen, zeer goed gedroogd (voor een goede hechting met dressing) en gesneden in reepjes
2 appels*: in kleine stukjes
100 gram zachte geitenkaas*: verbrokkeld
1 a 2 sjalotjes, in halve ringetjes
50 gram walnoten, grof gehakt

Dressing:
4 eetlepels goede walnootolie
4 eetlepels zonnebloem-, olijf,- of druivenpitolie
3 eetlepels azijn/citroensap
1 á 2 eetlepel mosterd
optioneel: 1 a 2 eetlepels honing*

*) te koop bij Goei Eete

Benodigdheden:
grote saladeschaal
eventueel slacentrifuge

Bereiding:
- Dressing: meng azijn/citroensap, mosterd en honing goed door elkaar. Voeg, al roerende, alle olie erbij tot een mooie egale dressing.
- Doe andijvie en appel in een grote slakom en schenk de dressing erover. Hussel het voorzichtig door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Strooi geitenkaas en de gehakte walnoten erover en serveer direct

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.