Afbeeldingsresultaat voor couscous afbeeldingen

Heerlijke couscous met citroen en rucola

Voor 4-6 personen

2 literl kippen- of groentebouillon (gemaakt van 4 blokjes), 3 eetlepels (45 ml) knoflookolie, 350 g couscous Honig, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 4 lente-uitjes, in dunne plakjes geneden, 100 g rucolablaadjes, zout en peper, naar smaak

*Maak de bouillon met kokend water, strooi al roerende de couscous erbij
*Kook de couscous al roerende 1 minuut en giet af in een fijne zeef, doe terug in de pan. Laat de pan nog 10 minuten staan waar hij staat, met een goed passend deksel erop.
*Maak de couscous rul met een vork en doe hem over in een grote kom. Blijf de couscous met de vork bewerken om ervoor te zorgen dat de klontjes verdwijnen. Meng, eveneens met de vork, de geraspte citroenschil, het citroensap, de plakjes lente-ui en zout en peper naar smaak door de couscous. Hussel ten slotte voorzichtig de rucolablaadjes erdoor.

Lekker bij de Marokkaanse rundvleesschotel of bij balletjes in tomatensaus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb