Afbeeldingsresultaat voor speculaas

speculaas met ras el hanout

150 gram bloem
5 gram bakpoeder
5 gram Ras el Hanout
een snuf zout
75 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker

geschaafde amandelen


Zeef de bloem met het bakpoeder, Ras el Hanout en zout. Doe de basterdsuiker en de harde boter erbij. Snijd de boter in stukjes en kneed alles tot een soepel deeg.

Laat het deeg een nacht op kamertemperatuur rusten in een plastic bak met deksel, zodat de smaak er goed intrekt.
Rol het deeg uit en steek er met koekvormen koekjes uit. Leg de koekjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrooi met geschaafde amandelen.
Bak de Ras el Hanoutjes in ongeveer een kwartier gaar (bruin zijn ze al) middenin een op 160 graden voorverwarmde heteluchtoven.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.